Toelatingsexamen arts & tandarts
Wil je starten met de opleiding geneeskunde of tandheelkunde aan een Vlaamse universiteit? Dan moet je eerst deelnemen aan het toelatingsexamen voor arts of tandarts. Wie gunstig gerangschikt is en tegen 30 september 2021 zijn diploma secundair onderwijs behaalt mag starten.

Informeer je goed!

Het toelatingsexamen wordt ingericht door de Vlaamse overheid - departement Onderwijs en Vorming. Alle informatie vind je op de officiële website voor het toelatingsexamen. Beknopte info vind je op de website van de Vlaamse overheid en in de flyer "Toelatingsexamens arts en tandarts".
Noteer alvast de data van het toelatingsexamen. Er is één examenkans voor de opleiding geneeskunde en één examenkans voor de opleiding tandheelkunde.
Jul 6
Toelatingsexamen
arts
Jul 7
Toelatingsexamen
tandarts
Inschrijven is niet meer mogelijk. De inschrijvingsperiode werd afgesloten op 15 mei 2021.

Wijziging nav coronavirus

Het examen is digitaal en wordt op een honderdtal locaties in Vlaanderen en Brussel georganiseerd. Elke ingeschreven deelnemer verneemt op 15 juni 2021 op welke locatie hij/zij het examen zal afleggen.
De examencommissie vraagt uitdrukkelijk dat leerlingen uit het vijfde jaar secundair onderwijs en mensen die niet de intentie hebben de opleiding geneeskunde of tandheelkunde te volgen zich niet inschrijven. Hoe minder deelnemers hoe makkelijker om de regels ivm social distancing  te respecteren.
Accurate info vind je op de officiële website voor het toelatingsexamen.