Toelatingsexamen arts & tandarts
Wil je starten met de opleiding geneeskunde of tandheelkunde aan een Vlaamse universiteit? Dan moet je eerst deelnemen aan het toelatingsexamen voor arts of tandarts. Wie slaagt en voor 30 september 2021 zijn diploma secundair onderwijs behaalt mag starten.

Informeer je goed!

Het toelatingsexamen wordt ingericht door de Vlaamse overheid - departement Onderwijs en Vorming. Alle informatie vind je op de officiële website voor het toelatingsexamen. Bijzonder handig is de brochure "het toelatingsexamen arts en tandarts in 15 vragen".
Noteer alvast de data van het toelatingsexamen. Er is één examenkans voor de opleiding geneeskunde en één examenkans voor de opleiding tandheelkunde.
Aug 25
Toelatingsexamen
arts
Aug 26
Toelatingsexamen
tandarts
Inschrijven is niet meer mogelijk. De inschrijvingsperiode werd afgesloten op 15 mei 2020.

Wijziging nav coronavirus

Dit jaar vindt het toelatingsexamen uitzonderlijk in augustus plaats. De inschrijvingsperiode is niet aangepast: je moet uiterlijk op vrijdag 15 mei 2020 om 24 uur ingeschreven zijn voor het examen.
De leerstof van het KIW-gedeelte wordt licht aangepast, om rekening te houden met de opschorting van de lessen.
De examencommissie vraagt uitdrukkelijk dat vijfdejaars zich niet inschrijven. Hoe minder deelnemers hoe makkelijker om de regels ivm social distancing  te respecteren.
Accurate info vind je op de officiële website voor het toelatingsexamen.