Toelatingsexamen arts & tandarts

Geslaagd

Je bent geslaagd en gunstig gerangschikt. Proficiat! Dan kan je inschrijven voor de opleiding geneeskunde of tandheelkunde aan de Universiteit Gent. Maak alvast kennis met onze faculteit via dit filmpje.

Niet geslaagd

Je bent niet geslaagd, of niet gunstig gerangschikt. Dan kan je helaas niet beginnen aan een opleiding geneeskunde of tandheelkunde in Vlaanderen. Dit is ongetwijfeld een ontgoocheling. Maar je bent niet de enige: slechts 30% van de 18-jarigen in het laatste jaar aso slaagt voor het toelatingsexamen.
Een andere studiekeuze dringt zich op. Kies voor een opleiding die aansluit bij je interesses en niet in functie van mogelijke vrijstellingen in de opleiding geneeskunde of tandheelkunde.
  • Twijfel je nog aan je studiekeuze? Volgende tools kunnen je op weg zetten: de studiekiezer of SIMON. Je kan ook een afspraak maken met een van de studieadviseurs van de UGent.

  • Je overweegt een opleiding aan de faculteit geneeskunde en gezonheidswetenschappen maar hebt nog wat vragen, contacteer de trajectbegeleiding (traject.ge@UGent.be) van de faculteit.

  • Je komt uit een opleiding met weinig wiskunde/wetenschappen en je wil je voorbereiden op een universitaire opleiding met nadruk op wetenschappen. Kijk eens of een voorbereidend wetenschappelijk jaar een goede optie voor jou is.