Toelatingsexamen arts & tandarts
Bereid je goed voor op het toelatingsexamen. Leerstofoverzicht en examenvragen van de voorbije jaren vind je op de officiƫle website van het toelatingsexamen.

Test jezelf!

Om je beter voor te bereiden op het deel "kennis en inzicht in de wetenschappen" (KIW), hebben de studiebegeleiders van de UGent toetsen opgesteld met nieuwe vragen. Er zijn vier vakspecifieke toetsen met telkens 10 vragen (richttijd 45 minuten) en twee volledige toetsen KIW met telkens 20 vragen (richttijd anderhalf uur). Alle vragen zijn voorzien van een uitgewerkte oplossingsmethode.
Kies een toets en klik op de link. Dit brengt je naar het oefenplatform usolv-it waar de toets klaar staat.
toets biologie

toets chemie

toets fysica

toets wiskunde
toets KIW 1

toets KIW 2
Heb je opmerkingen of vragen over deze toetsen, neem dan contact op met de studiebegeleiders van de UGent: studiebegeleiding.ge@ugent.be.

Oefenplatform usolv-it

Usolv-it leerling is een gratis online oefenplatform dat voor iedereen toegankelijk is. Je vindt er een beperkt aantal vragen van het toelatingsexamen en van de olympiades met uitgeschreven oplossing.
Wie ingeschreven is voor het toelatingsexamen (en zijn inschrijvingsgeld heeft betaald), ontvangt een account voor usolv-it Athena. Met dit account heb je toegang tot alle vragen van eerdere toelatingsexamens arts en tandarts sinds 2015, de universitaire ijkingstoetsen en de Vlaamse Olympiades.
start usolv-it
.